maandag 28 juni 2010

even laten weten dat ik hier niet bereikbaar ben per GSM

de eerste dag in Cochabamba (27 juni)

Op zondag maak ik kennis met de complete familie van mijn gastgezin: Silvia, de mama; Albina, de grootmoeder; Alberto en Antonio de tweelingbroers van Silvia (ik kan hen nog steeds niet uit elkaar houden, maar Alberto is touristische gids en heeft me al een rondleiding gegeven); Ana Karina, de dochter van Silvia die ook in de guarderia (weeskindjes van 0-6 jaar) werkt waar ik zal helpen; en haar man Edi die in Louvain La Neuve Romaanse filologie heeft gestudeerd en hun kindjes Santiago (een echte hartedief van 5 jaar) en zijn zusje Alexia (bijna 4 jaar); en tenslotte Marcelo, de zoon van Silvia. Zondag was een echte familiedag... eerst met allen in een auto gepropt naar La Cancha, de enorme markt, om eten te kopen en dan op de patio een heerlijke typische maaltijd met kip, warme banaan, zoete aardappel, avocado etc. Daarna met de kindjes naar het park en een ritje te paard.

postadres in Cochabamba

(Hadewijch Baert
Projects Abroad Bolivia
Apartado Postal 368
Correo central
Cochabamba
Bolivia)

of beter:

Hadewijch Baert
casa Sra. Silvia Maldonado
Calle Baptista 631
Cochabamba
Bolivia

Toch aangekomen in Cochabamba...

Op 26 juni, een dag later dan verwacht, ben ik veilig in Cochabamba aangekomen. Maar het was een tocht vol hindernissen... Mijn eerste vlucht Brussel-Madrid was geannuleerd door de staking in Frankrijk. De vlucht die een uur later vertrok en waarop nog een plaatsje voor me vrij was, had vertraging waardoor ik in Madrid al zeker mijn aansluiting naar Sao Paolo zou missen. Uiteindelijk zou ik 24 uur moeten kamperen op de luchthaven van Madrid om dan via Buenos Aires naar Bolivia te vliegen. Gelukkig maakte ik in Madrid kennis met een sympathieke Peruaan en met twee was het al wat leuker ondanks de tegenslag. Maar o wee, ook de vlucht naar Buenos Aires liep vertraging op waardoor ik ook mijn aansluiting naar Santa Cruz zou missen. Maar ondertussen was ik het al gewend en wist ik al dat het in feite niet zo erg is, want voor 1 persoon is er altijd wel nog een plaatsje op een volgende vlucht. En zo was het ook... Enkele uren later had ik een vlucht naar Santa Cruz en daar had ik net 50 minuten om een visa aan te vragen en me naar het volgende vliegtuig te haasten richting Cochabamba. Doodmoe kwam ik er aan om me meteen helemaal thuis te voelen in een zeer sympathiek gastgezin.

dinsdag 15 juni 2010

Youtube: día del niño - orfanatorios Cochabamba

Día del Niño celebrado por SEDEGES/DESENREDATEHOY en el Estadio Felix Capriles, Cochabamba. Asistencia de 3000 niños de diferentes orfanatorios y hogares. 18 de Abril, 2009. Canción "Mi vida pertenece a ti" cantada por Nicole y Paulina Franco.

http://www.projects-abroad.nl/landen/bolivia/

informatie Projects Abroad

"Sociale projecten in Bolivia
Bolivia is één van de armste en minst ontwikkelde landen van Zuid-Amerika waardoor veel wees- en opvanghuizen weinig middelen hebben om iets extra's te bieden voor de kinderen die ze opvangen. Jij kan het verschil maken voor deze kinderen op verschillende locaties: van weeshuizen in een grote stad tot kleine opvangcentra op het platteland. De omstandigheden zijn vaak heel eenvoudig, maar jouw inzet wordt altijd gewaardeerd.
Naast de dagelijkse verzorging van de kinderen, zorg je voor leuke activiteiten zoals knutselen, spelletjes doen en liedjes zingen. Door dagelijks met de kinderen bezig te zijn, help je hen om zich te ontwikkelen en leer je ze belangrijke vaardigheden. Vrijwilligers werken ook regelmatig mee aan maatschappelijke buurtprojecten zoals het bouwen van een kas, het maken van een muurschildering of het aanleggen van een tuin. Bij welk project je ook meewerkt, je komt terecht in een prachtig land met een bijzondere cultuur en gastvrije mensen."

Foto's benefiet





Dank voor jullie warme aanwezigheid op het benefiet van 11 juni!